Bagetky s humrem

Ingredience


Bageta 2 ks
Cibule 2 ks
Humr 500 g
Kečup 1 polévková lžíce
Majonéza 2 polévková lžíce
Okurky nakládané 1 ks
Paprika červená 1 ks
Salát ledový 80 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Worcester (worcesterská omáčka) 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z velkého chlazeného humra oddělíme ocas a klepeta a ponoříme je do vařící se vody. Zmírníme oheň, ocas ve vodě zahříváme 7 minut a klepeta 9 minut. Klepeta a ocas vyjmeme z vody, necháme vychladnout, maso vybereme a nakrájíme je na kousky. Nadrobno nakrájíme cibuli a kyselou okurku, papriku zbavíme stopky, jader a pokrájíme na kostičky. Ledový salát natrháme na malé kousky. Bagety rozřízneme podél na dvě části.
  2. V misce smícháme majonézu s worcesterem a kečupem, zamícháme papriku, okurku a cibulku, podle chuti osolíme a směs nakonec dobře promícháme s humřím masem.
  3. Spodní část bagetek pokryjeme salátovými listy, na ně navršíme humrový salát a přiklopíme. Každou bagetku rozpůlíme na dvě poloviny a servírujeme.