Bagetky s humrem
Ingredience
Bageta |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Humr |
500 g |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Paprika červená |
1 ks |
Salát ledový |
80 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Worcester (worcesterská omáčka) |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z velkého chlazeného humra oddělíme ocas a klepeta a ponoříme je do vařící se vody. Zmírníme oheň, ocas ve vodě zahříváme 7 minut a klepeta 9 minut. Klepeta a ocas vyjmeme z vody, necháme vychladnout, maso vybereme a nakrájíme je na kousky. Nadrobno nakrájíme cibuli a kyselou okurku, papriku zbavíme stopky, jader a pokrájíme na kostičky. Ledový salát natrháme na malé kousky. Bagety rozřízneme podél na dvě části.
- V misce smícháme majonézu s worcesterem a kečupem, zamícháme papriku, okurku a cibulku, podle chuti osolíme a směs nakonec dobře promícháme s humřím masem.
- Spodní část bagetek pokryjeme salátovými listy, na ně navršíme humrový salát a přiklopíme. Každou bagetku rozpůlíme na dvě poloviny a servírujeme.