Ryba zapékaná s cuketou a mrkví

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Čočka červená 50 g
Cuketa 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Okoun - filety 400 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 hrst
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 20 g
Vývar zeleninový 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Cuketu omyjeme, rozpůlíme na délku a nakrájíme na kousky. Rozmarýn opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a otrháme z něj malé jehličky.
  2. Do zapékací formy dále nakrájenou cuketu, česnek a cibuli, přidáme rozmarýn a čočku. Přilijeme zeleninový vývar, opepříme , osolíme a vše důkladně promícháme.
  3. Zapékací mísu se zeleninovou směsí dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů, a pečeme 45 minut.
  4. Porce okouna omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, důkladně je opepříme a osolíme.
  5. Mrkev oškrábeme, omyjeme, nastrouháme najemno, smícháme s parmezánem, dochutíme pepřem a solí.
  6. Po 20 minutách pečení porce ryby položíme do zapékací mísy na zeleninu, rozprostřeme na ně nastrouhanou mrkev a vše dopečeme. V případě potřeby do mísy dolijeme trochu vývaru, aby se zelenina nepřipálila.