Ryba zapékaná s cuketou a mrkví
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Čočka červená |
50 g |
Cuketa |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Okoun - filety |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
20 g |
Vývar zeleninový |
2 dl |
-
Doba přípravy: 150 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Cuketu omyjeme, rozpůlíme na délku a nakrájíme na kousky. Rozmarýn opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a otrháme z něj malé jehličky.
- Do zapékací formy dále nakrájenou cuketu, česnek a cibuli, přidáme rozmarýn a čočku. Přilijeme zeleninový vývar, opepříme , osolíme a vše důkladně promícháme.
- Zapékací mísu se zeleninovou směsí dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů, a pečeme 45 minut.
- Porce okouna omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, důkladně je opepříme a osolíme.
- Mrkev oškrábeme, omyjeme, nastrouháme najemno, smícháme s parmezánem, dochutíme pepřem a solí.
- Po 20 minutách pečení porce ryby položíme do zapékací mísy na zeleninu, rozprostřeme na ně nastrouhanou mrkev a vše dopečeme. V případě potřeby do mísy dolijeme trochu vývaru, aby se zelenina nepřipálila.