Toast s pečeným vepřovým masem na zelném salátu s roketou

Ingredience


Chléb celozrnný pšenično-žitný 1 krajíc
Cibule 1 ks
Citronová kůra 2 kávová lžička
Majonéza 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.1 kávová lžička
Roketa 3 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 2 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Vepřové maso pečené 150 g
Zelí hlávkové bílé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z pečeného vepřového masa ukrojíme 3-4 plátky, posypeme najemno nasekanými listy šalvěje a nastrouhanou citrónovou kůrou. Maso zabalíme do potravinářské folie a dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout.
  2. Připravíme zelný salát (coleslaw): Bílé zelí nadrobno nakrouháme, nastrouháme oloupanou mrkev a na kolečka pokrájíme cibuli. V misce smícháme majonézu se zelím, mrkví a cibulí, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou folií a necháme asi půl hodiny rozležet.
  3. Z tmavého celozrnného chleba ukrojíme silný krajíc, který po obou stranách ho opečeme.
  4. Na opečený krajíc navršíme zelný salát a listy rokety, navrch položíme plátky masa, které osolíme a opepříme.
  5. Toast pokapeme olivovým olejem a servírujeme.