Toast s pečeným vepřovým masem na zelném salátu s roketou
Ingredience
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
1 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.1 kávová lžička |
Roketa |
3 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
2 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vepřové maso pečené |
150 g |
Zelí hlávkové bílé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Z pečeného vepřového masa ukrojíme 3-4 plátky, posypeme najemno nasekanými listy šalvěje a nastrouhanou citrónovou kůrou. Maso zabalíme do potravinářské folie a dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout.
- Připravíme zelný salát (coleslaw): Bílé zelí nadrobno nakrouháme, nastrouháme oloupanou mrkev a na kolečka pokrájíme cibuli. V misce smícháme majonézu se zelím, mrkví a cibulí, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou folií a necháme asi půl hodiny rozležet.
- Z tmavého celozrnného chleba ukrojíme silný krajíc, který po obou stranách ho opečeme.
- Na opečený krajíc navršíme zelný salát a listy rokety, navrch položíme plátky masa, které osolíme a opepříme.
- Toast pokapeme olivovým olejem a servírujeme.