Kdoulový kompot třikrát vařený

Ingredience


Cukr krystal 1 kg
Kdoule 3 kg
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Voda pitná 3.75 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kdoule oloupeme, nakrájíme a odstraníme jadřince. Krátce vložíme do 2 l vody smíchané s octem, aby nezměnily barvu. Scedíme přes síto a necháme okapat.
  2. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Do nálevu přidáme kdoule a necháme znovu projít varem. Odstavíme a odložíme do druhého dne. Poté znovu povaříme, odstavíme a třetí den postup zopakujeme.
  3. Kdoule vyjmeme z roztoku a rozdělíme do sklenic. Nálev znovu přivedeme k varu a horkým zalijeme ovoce. Skenice uzavřeme a necháme vychladnout zabalené v dece.