Capellini s hrachovými lusky
Ingredience
Hrachové lusky |
400 g |
Olej olivový |
50 ml |
Oříšky piniové |
50 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Salát listový Dubáček |
0.5 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Těstoviny Capellini |
250 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a vsypeme do mísy. Necháme na teplém místě.
- Ve vodě po těstovinách uvaříme očištěné a omyté mladé hrachové lusky. Přidáme je do mísy k těstovinám, vše posypeme nastrouhaným sýrem a nasucho opraženými piniemi. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Nakonec salát pokapeme olejem, ozdobíme listy omytého dubáčku a ihned podáváme.