Capellini s hrachovými lusky

Ingredience


Hrachové lusky 400 g
Olej olivový 50 ml
Oříšky piniové 50 g
Pepř bílý 1 špetka
Salát listový Dubáček 0.5 ks
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
Těstoviny Capellini 250 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a vsypeme do mísy. Necháme na teplém místě.
  2. Ve vodě po těstovinách uvaříme očištěné a omyté mladé hrachové lusky. Přidáme je do mísy k těstovinám, vše posypeme nastrouhaným sýrem a nasucho opraženými piniemi. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  3. Nakonec salát pokapeme olejem, ozdobíme listy omytého dubáčku a ihned podáváme.