Těstovinový salát s uzeným pstruhem
Ingredience
Fenykl sladký - hlíza |
4 ks |
Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Majonéza |
70 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pstruh uzený |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Farfalle |
250 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vložíme očištěný, na kostičky nakrájený fenykl, nasekaný kopr, olej a 2 lžíce vody. Pod pokličkou na mírném ohni necháme fenykl změknout.
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Uchováme teplé.
- Měkký fenykl vyjmeme a po okapání vložíme do salátové mísy. Přisypeme uvařené těstoviny, rozdrobené plátky uzeného pstruha, vmícháme majonézu a vše zlehka promícháme.
- Nakonec salát ozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme.