Těstovinový salát s uzeným pstruhem

Ingredience


Fenykl sladký - hlíza 4 ks
Kopr čerstvý 4 polévková lžíce
Majonéza 70 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pstruh uzený 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Farfalle 250 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vložíme očištěný, na kostičky nakrájený fenykl, nasekaný kopr, olej a 2 lžíce vody. Pod pokličkou na mírném ohni necháme fenykl změknout.
  2. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Uchováme teplé.
  3. Měkký fenykl vyjmeme a po okapání vložíme do salátové mísy. Přisypeme uvařené těstoviny, rozdrobené plátky uzeného pstruha, vmícháme majonézu a vše zlehka promícháme.
  4. Nakonec salát ozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme.