Makrela na toastu s teplým bramborovým salátem

Ingredience


Bageta 1 ks
Brambory 6 ks
Cibule 4 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Makrela obecná 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z čerstvé malé makrely odkrojíme od hlavy podle páteře dva plátky, zbavíme je kostí a na kůži uděláme blízko sebe příčné zářezy, aby se ryba při pečení nekroutila. Na kolečka nakrájíme 4 jarní cibulky, nadrobno větší svazek pažitky.
  2. V osolené vodě doměkka uvaříme ve slupce brambory, necháme je mírně vychladnout a nakrájíme je na kostky. Bramborové kostky potom v misce smícháme s cibulkou, pažitkou, citrónovou šťávou a zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme podle chuti. Malou bagetu rozkrojíme podél a nasucho opečeme, na obě části pak v silné vrstvě navršíme bramborový salát.
  3. Makrelové plátky opékáme v pánvi na olivovém oleji kůží dospod, až je kůže křupavá, po obrácení opékáme z druhé strany ještě několik minut. Opečenou makrelu položíme na opečenou bagetku se salátem.
  4. Toast s makrelou servírujeme teplý.