Makrela na toastu s teplým bramborovým salátem
Ingredience
Bageta |
1 ks |
Brambory |
6 ks |
Cibule |
4 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Makrela obecná |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Z čerstvé malé makrely odkrojíme od hlavy podle páteře dva plátky, zbavíme je kostí a na kůži uděláme blízko sebe příčné zářezy, aby se ryba při pečení nekroutila. Na kolečka nakrájíme 4 jarní cibulky, nadrobno větší svazek pažitky.
- V osolené vodě doměkka uvaříme ve slupce brambory, necháme je mírně vychladnout a nakrájíme je na kostky. Bramborové kostky potom v misce smícháme s cibulkou, pažitkou, citrónovou šťávou a zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme podle chuti. Malou bagetu rozkrojíme podél a nasucho opečeme, na obě části pak v silné vrstvě navršíme bramborový salát.
- Makrelové plátky opékáme v pánvi na olivovém oleji kůží dospod, až je kůže křupavá, po obrácení opékáme z druhé strany ještě několik minut. Opečenou makrelu položíme na opečenou bagetku se salátem.
- Toast s makrelou servírujeme teplý.