Nakládané vepřové
Ingredience
Česnek |
10 stroužek |
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Houby nakládané |
200 g |
Olej stolní |
100 ml |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pórek |
1 ks |
Rýže loupaná |
200 g |
Solamyl |
6 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
5 ks |
Vepřová panenka |
800 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omytou a osušenou panenku nakrájíme na řízečky.
- Z vajec a ostatních surovin - česneku, hořčice, chilli omáčky, sójové omáčky, pepře, solamylu a worcesteru připravíme těstíčko.
- Naložíme maso a necháme 2 dny uležet, poté osmahneme.
- Uvaříme rýži, opečeme pórek, přisypeme k němu rýži a houby. Osolíme a vmícháme petrželku.
- Řízečky z panenky podáváme s připravenou rýží.