Čevapčiči s dušenou dýní
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Dýně |
1 kg |
Hovězí maso mleté |
250 g |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso mleté |
250 g |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kopr opláchneme pod studenou vodou a okapaný nasekáme najemno.
- Česnek oloupeme a prolisujeme, v míse ho smícháme s mletým masem a 1 lžící vody, směs dochutíme pepřem a solí. Z masového těsta uděláme válečky přibližně 5 cm dlouhé s průměrem 1 cm.
- Dýni oloupeme, odstraníme semínka a vlákna, dužninu nakrájíme na 5 cm dlouhé a 1 cm silné kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
- V hrnci rozehřejeme 1/2 oleje a osmažíme na něm nakrájenou dýni a cibuli. Přilijeme vývar, směs dochutíme paprikou, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut. Pak ještě dochutíme octem a cukrem, případně pepřem a solí.
- V pánvi rozehřejeme zbylý olej a při častém obracení na něm usmažíme masové válečky.
- Porce čevapčiči s dýní rozdělíme na servírovací talíře, dýni posypeme nakrájeným koprem a podáváme.