Čevapčiči s dušenou dýní

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Dýně 1 kg
Hovězí maso mleté 250 g
Kopr čerstvý 1 hrst
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřové maso mleté 250 g
Voda pitná 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kopr opláchneme pod studenou vodou a okapaný nasekáme najemno.
  2. Česnek oloupeme a prolisujeme, v míse ho smícháme s mletým masem a 1 lžící vody, směs dochutíme pepřem a solí. Z masového těsta uděláme válečky přibližně 5 cm dlouhé s průměrem 1 cm.
  3. Dýni oloupeme, odstraníme semínka a vlákna, dužninu nakrájíme na 5 cm dlouhé a 1 cm silné kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
  4. V hrnci rozehřejeme 1/2 oleje a osmažíme na něm nakrájenou dýni a cibuli. Přilijeme vývar, směs dochutíme paprikou, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme na mírném ohni 10 minut. Pak ještě dochutíme octem a cukrem, případně pepřem a solí.
  5. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a při častém obracení na něm usmažíme masové válečky.
  6. Porce čevapčiči s dýní rozdělíme na servírovací talíře, dýni posypeme nakrájeným koprem a podáváme.