Penne s omáčkou z koktejlových rajčat

Ingredience


Bazalka 3 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata Cherry 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 150 g
Těstoviny Penne 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na půlky pokrájíme koktejlová rajčata, prolisujeme oloupaný česnek, otrháme lístky ze svazečku bazalky, 120 g sýru parmezán najemno nastrouháme a 30 g ho nakrouháme na hrubé hoblinky.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme 1/2 másla, na něm dožluta opečeme česnek, potom přidáme rajčata, osolíme a necháme 15 minut dusit. Přidáme 2/3 bazalkových lístků, odstavíme z ohně a uložíme do tepla.
  3. Penne uvaříme al dente, scedíme, promícháme se zbývajícím máslem a strouhaným parmezánem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs penne se sýrem potom vmícháme do rozdušených rajčat a rozdělíme do misek.
  4. Servírujeme ozdobené parmezánovými hoblinkami a bazalkovými lístky.