Penne s omáčkou z koktejlových rajčat
Ingredience
Bazalka |
3 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
150 g |
Těstoviny Penne |
400 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na půlky pokrájíme koktejlová rajčata, prolisujeme oloupaný česnek, otrháme lístky ze svazečku bazalky, 120 g sýru parmezán najemno nastrouháme a 30 g ho nakrouháme na hrubé hoblinky.
- Ve větším hrnci rozehřejeme 1/2 másla, na něm dožluta opečeme česnek, potom přidáme rajčata, osolíme a necháme 15 minut dusit. Přidáme 2/3 bazalkových lístků, odstavíme z ohně a uložíme do tepla.
- Penne uvaříme al dente, scedíme, promícháme se zbývajícím máslem a strouhaným parmezánem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs penne se sýrem potom vmícháme do rozdušených rajčat a rozdělíme do misek.
- Servírujeme ozdobené parmezánovými hoblinkami a bazalkovými lístky.