Hovězí závitky se slaninou, cibulí a okurkou

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Cibule 1 ks
Hořčice 2 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 600 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu a okurky nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na dílky.
  2. Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme slaninu, okurky a cibuli. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.
  3. V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a okurky a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme horkou vodu, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici a přilijeme trochu nálevu z okurek a přikryté pokličkou nejméně 1 hodinu vaříme.
  4. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla.
  5. Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.
  6. Závitky vložíme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.