Hovězí závitky se slaninou, cibulí a okurkou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu a okurky nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na dílky.
- Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme slaninu, okurky a cibuli. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.
- V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a okurky a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme horkou vodu, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici a přilijeme trochu nálevu z okurek a přikryté pokličkou nejméně 1 hodinu vaříme.
- Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla.
- Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.
- Závitky vložíme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.