Králičí stehno pečené na fazolích
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Fazole bílé sterilované |
800 g |
Králičí stehna |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata sušená sterilovaná |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole necháme v sítu okapat. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- Králičí stehna omyjeme a osušíme, celá je potřeme kmínem. pepřem a solí.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej a stehna na něm smažíme 10 minut. Během smažení je obrátíme, aby se osmažila po obou stranách. Pak je z pánve vyjmeme, ve výpeku krátce osmažíme nakrájené jarní cibulky, přidáme rajčata i se šťávou a fazole. Směs v pánvi dochutíme tymiánem, pepřem a solí, přidáme bobkový list, promícháme a přendáme do zapékací mísy.
- Na zeleninu v zapékací míse položíme králičí stehna a pečeme je přikrytá 40 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
- Upečená králičí stehna rozdělíme na talíře, přidáme k nim zeleninu a podáváme.