Králičí stehno pečené na fazolích

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Fazole bílé sterilované 800 g
Králičí stehna 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata sušená sterilovaná 400 g
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole necháme v sítu okapat. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  2. Králičí stehna omyjeme a osušíme, celá je potřeme kmínem. pepřem a solí.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a stehna na něm smažíme 10 minut. Během smažení je obrátíme, aby se osmažila po obou stranách. Pak je z pánve vyjmeme, ve výpeku krátce osmažíme nakrájené jarní cibulky, přidáme rajčata i se šťávou a fazole. Směs v pánvi dochutíme tymiánem, pepřem a solí, přidáme bobkový list, promícháme a přendáme do zapékací mísy.
  4. Na zeleninu v zapékací míse položíme králičí stehna a pečeme je přikrytá 40 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
  5. Upečená králičí stehna rozdělíme na talíře, přidáme k nim zeleninu a podáváme.