Krůtí řízek s těstovinami a cuketou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
2 ks |
Krůtí prsa |
1 ks |
Nudle široké |
75 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Rajčata sušená sterilovaná |
5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Široké nudle uvaříme v dostatečném množství vody. Uvařené scedíme, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme je okapat.
- Cukety omyjeme a nakrájíme na delší tenké nudličky. Na tenké nudličky nakrájíme i nakládaná rajčata. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
- Krůtí prsa naporcujeme na řízky, omyjeme je pod studenou vodou, osušíme, mírně naklepeme a osolíme.
- V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a řízky na něm z obou stran osmažíme. Pak je vyjmeme a dáme do tepla - například zabalené v alobalu do mírně vyhřáté trouby.
- Do pánve přidáme zbylý olej, vložíme česnek, cuketu, rajčata a uvařené těstoviny, vše promícháme a krátce za stálého míchání osmažíme, až cuketa změkne. Směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře, přidáme usmažené krůtí řízky, posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme.