Krůtí řízek s těstovinami a cuketou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cuketa 2 ks
Krůtí prsa 1 ks
Nudle široké 75 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Rajčata sušená sterilovaná 5 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Široké nudle uvaříme v dostatečném množství vody. Uvařené scedíme, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme je okapat.
  2. Cukety omyjeme a nakrájíme na delší tenké nudličky. Na tenké nudličky nakrájíme i nakládaná rajčata. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  3. Krůtí prsa naporcujeme na řízky, omyjeme je pod studenou vodou, osušíme, mírně naklepeme a osolíme.
  4. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a řízky na něm z obou stran osmažíme. Pak je vyjmeme a dáme do tepla - například zabalené v alobalu do mírně vyhřáté trouby.
  5. Do pánve přidáme zbylý olej, vložíme česnek, cuketu, rajčata a uvařené těstoviny, vše promícháme a krátce za stálého míchání osmažíme, až cuketa změkne. Směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře, přidáme usmažené krůtí řízky, posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme.