Rychlá musaka

Ingredience


Brambory 900 g
Cibule 2 ks
Jehněčí maso 500 g
Lilek 1 ks
Mléko polotučné 200 ml
Mouka kukuřičná 1 polévková lžíce
Olej olivový 20 ml
Provensálské koření 1 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Sýr Eidam cihla 45% 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci s osolenou vodou necháme vařit na plátky nakrájené brambory. Mezitím si rozpálíme olej na pánvi a na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.
  2. Lilek nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a 3 minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a skořici dle vlastní chuti. Vše zalijeme vývarem a vaříme 2 minuty. Vše přendáme do zapékací mísy a přidáme na kousky nakrájená rajčata s provensálským kořením. Vše dobře promícháme.
  3. Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce, řádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.
  4. Do mísy přidáme uvařené brambory, obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Vše ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby předehřáté na 200°C.