Rychlá musaka
Ingredience
Brambory |
900 g |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí maso |
500 g |
Lilek |
1 ks |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
20 ml |
Provensálské koření |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci s osolenou vodou necháme vařit na plátky nakrájené brambory. Mezitím si rozpálíme olej na pánvi a na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.
- Lilek nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a 3 minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a skořici dle vlastní chuti. Vše zalijeme vývarem a vaříme 2 minuty. Vše přendáme do zapékací mísy a přidáme na kousky nakrájená rajčata s provensálským kořením. Vše dobře promícháme.
- Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce, řádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.
- Do mísy přidáme uvařené brambory, obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Vše ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby předehřáté na 200°C.