Parmice na páře s mrkví a estragonem
Ingredience
Citrony |
4 ks |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
200 g |
Olej stolní |
60 ml |
Parmice |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z parmice osolíme a cca 5min podusíme na páře.
- Ze tří citronů vylisujeme šťávu, promícháme s olejem, špetkou soli a estragonem nakrájeným nahrubo.
- Mrkev nakrájíme na kuchyňském robotu nebo struhadle na tenké, delší proužky a ochutíme ji připravenou zálivkou. Lžíci zálivky si ponecháme stranou.
- Na talíři vytvoříme tzv. hnízdo z mrkve, na něj položíme filety parmice, přelijeme zbytkem zálivky a dozdobíme na dílky nakrájenou dužinou ze zbylého citronu.