Parmice na páře s mrkví a estragonem

Ingredience


Citrony 4 ks
Estragon 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 200 g
Olej stolní 60 ml
Parmice 500 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z parmice osolíme a cca 5min podusíme na páře.
  2. Ze tří citronů vylisujeme šťávu, promícháme s olejem, špetkou soli a estragonem nakrájeným nahrubo.
  3. Mrkev nakrájíme na kuchyňském robotu nebo struhadle na tenké, delší proužky a ochutíme ji připravenou zálivkou. Lžíci zálivky si ponecháme stranou.
  4. Na talíři vytvoříme tzv. hnízdo z mrkve, na něj položíme filety parmice, přelijeme zbytkem zálivky a dozdobíme na dílky nakrájenou dužinou ze zbylého citronu.