Omáčka z dýně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Dýně 800 g
Kmín mletý 1 kávová lžička
Med včelí 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 100 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni oloupeme, rozkrájíme a dužninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Olivy nasekáme nahrubo.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm krátce cibuli, přidáme kousky dýně a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Pak do pánve přilijeme vývar, přidáme kmín, tymián, bobkový list, opepříme, osolíme a na středním ohni 10 minut vaříme. Pak přimícháme ocet a med a vaříme dalších deset minut.
  3. Když je dýně měkká, vyjmeme bobkový list, směs v hrnci rozmixujeme, omáčku dochutíme pepřem a solí, vmícháme do ní nakrájené olivy a necháme ji ještě krátce prohřát.