Česnekové rizoto s petrželkou

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kudrnka 40 g
Rýže loupaná 350 g
Sůl 9 g
Sýr Parmezán 110 g
Vývar zeleninový 1.3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vetším rendlíku rozehřejeme olej, nasypeme nasekaný česnek a opékáme asi minutu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nakonec vmícháme rýži a ještě několik minut opékáme. V hrnci přivedeme k varu vývar a udržujeme ho stále vroucí. Postupně po naběračkách přidáváme vývar k rýži, za stálého míchání počkáme až se tekutina vstřebá a nalijeme další naběračku. Tak postupujeme, dokud rýže není měkká. Do rizota vmícháme rozpuštěné máslo, většinu nastrouhaného parmezánu a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé talíře. Ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.