Sirup malinový
Ingredience
Cukr krystal |
1 kg |
Maliny |
3 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 50 porcí
- Zralé maliny přebereme, očistíme a prolisujeme. Necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme, až se rozpustí. Přivedeme k varu a mezitím sebereme pěnu vytvořenou na povrchu.
- Horký sirup rozdělíme do vyhřátých lahví a převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.