Rizoto s houbami a sýrem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
250 g |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
300 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Víno bílé |
1.5 dl |
Vývar zeleninový |
7.5 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky. Sýr najemno nastrouháme. Zeleninový vývar v hrnci přivedeme k varu.
- V druhém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, osmažíme na něm krátce nakrájenou cibuli, pak přisypeme plátky hub a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Potom k směsi přidáme rýži, vše promícháme a ještě chvilku smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme vařit, až se ho polovina odpaří. Pak pomalu přiléváme za stálého míchání horký vývar a rýži necháme na mírném ohni uvařit doměkka.
- Měkkou rýži s houbami opepříme, osolíme, vmícháme zbylé máslo a větší část nastrouhaného sýra.
- Rizoto podáváme teplé, posypané sýrem.