Ciambotta
Ingredience
Brambory |
330 g |
Celer řapíkatý |
3 ks |
Cibule |
1 ks |
Lilek |
600 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Oloupané brambory a lilky nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na větší čtverečky. Celer nakrájíme nadrobno, cibuli nasekáme. Olivy necháme okapat a nahrubo nakrájíme. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.
- V kastrolu na rozehřátém másle necháme zpěnit cibuli s olivami. Přidáme lilky, promícháme a poté přidáme ostatní zeleninu. Ochutíme solí, 100ml vody a pod pokličkou dusíme cca 35min. Občas promícháme.
- Hotovou ciambottu polijeme olivovým olejem, ozdobíme nasekanou petrželku a několika celými olivami. Podáváme horkou nebo studenou,jako salát nebo lze použít i jako příloha.