Ciambotta

Ingredience


Brambory 330 g
Celer řapíkatý 3 ks
Cibule 1 ks
Lilek 600 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy nakládané 3 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory a lilky nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na větší čtverečky. Celer nakrájíme nadrobno, cibuli nasekáme. Olivy necháme okapat a nahrubo nakrájíme. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.
  2. V kastrolu na rozehřátém másle necháme zpěnit cibuli s olivami. Přidáme lilky, promícháme a poté přidáme ostatní zeleninu. Ochutíme solí, 100ml vody a pod pokličkou dusíme cca 35min. Občas promícháme.
  3. Hotovou ciambottu polijeme olivovým olejem, ozdobíme nasekanou petrželku a několika celými olivami. Podáváme horkou nebo studenou,jako salát nebo lze použít i jako příloha.