Okouník v kapustě se smetanou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Kapusta hlávková 0.5 kg
Muškátový oříšek 1 špetka
Okouník mořský 350 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1.5 dl
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Kapustu omyjeme a nakrájíme na krátké nudličky. Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nakrájíme.
  2. Filet z okouníka omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou, okořeníme chilli kořením, opepříme a osolíme.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a prudce na něm osmažíme nakrájenou cibuli s česnekem. Pak do pánve přidáme nakrájenou kapustu, přilijeme vývar, podle chuti přidáme muškátový oříšek, opepříme a osolíme,promícháme a necháme pod pokličkou přejít varem.
  4. Kousky ryby vložíme na kapustu do pánve a necháme pod pokličkou 5 minut vařit. Pak je vyjmeme a uložíme do tepla - například na talíři do mírně vyhřáté trouby.
  5. V míse smícháme zakysanou smetanu s nakrájenou pažitkou a přimícháme ji do kapusty v pánvi. Kapustu ještě jednou dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, důkladně promícháme a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k ní kousky ryby a podáváme.