Telecí medailonky s červeným zelím

Ingredience


Cibule červená 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Pomeranče 1 ks
řepkový olej 2 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 2 špetka
Telecí kýta 400 g
Vývar telecí 1 dl
Zelí hlávkové červené 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pomeranč oloupeme, odstraníme bílou slupku, rozdělíme na dílky a ty nakrájíme na kostky. Z červeného zelí odstraníme vnější listy, hlávku rozpůlíme, tuhý střed odřízneme a vnitřní jemné listy nakrájíme na nudličky.
  2. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, krátce na něm osmažíme cibuli, pak přidáme nakrájené zelí a za stálého míchání ještě krátce smažíme. Potom přilijeme vývar a zelí 20 minut vaříme na středním ohni. K uvařenému zelí přimícháme kousky pomeranče, dochutíme ho skořicí, pepřem a solí.
  3. Maso omyjeme a osušíme, rozporcujeme na menší plátky, které opepříme a osolíme. V malé pánvi rozpálíme zbylý olej, plátky masa na něm z obou stran prudce osmažíme, pak zmírníme oheň a ještě asi 3 minuty je z každé strany dosmažíme.