Telecí medailonky s červeným zelím
Ingredience
Cibule červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
řepkový olej |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Telecí kýta |
400 g |
Vývar telecí |
1 dl |
Zelí hlávkové červené |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pomeranč oloupeme, odstraníme bílou slupku, rozdělíme na dílky a ty nakrájíme na kostky. Z červeného zelí odstraníme vnější listy, hlávku rozpůlíme, tuhý střed odřízneme a vnitřní jemné listy nakrájíme na nudličky.
- V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, krátce na něm osmažíme cibuli, pak přidáme nakrájené zelí a za stálého míchání ještě krátce smažíme. Potom přilijeme vývar a zelí 20 minut vaříme na středním ohni. K uvařenému zelí přimícháme kousky pomeranče, dochutíme ho skořicí, pepřem a solí.
- Maso omyjeme a osušíme, rozporcujeme na menší plátky, které opepříme a osolíme. V malé pánvi rozpálíme zbylý olej, plátky masa na něm z obou stran prudce osmažíme, pak zmírníme oheň a ještě asi 3 minuty je z každé strany dosmažíme.