Mořský ďas s pálivou kokosovou omáčkou a rajčaty
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Chilli paprička zelená |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Mléko kokosové |
150 ml |
Mořský ďas |
400 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Mořského ďase omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papričku i papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.
- Rajčata oloupeme a také nakrájíme na kousky.
- V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, nakrájenou rybu na něm za stálého míchání osmažíme, pak ji vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla - třeba do mírně vyhřáté trouby.
- Do pánve přidáme zbylý olej a za občasného míchání na něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a feferonku. K usmažené zelenině přidáme nakrájená rajčata, směs dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, necháme ji přejít varem a na středním ohni pak ještě 10 minut vaříme. Potom přilijeme kokosové mléko, promícháme a ještě krátce provaříme.
- Do omáčky dáme kousky osmažené ryby, vše necháme chvíli prohřát. Rybu s omáčkou dáme na servírovací talíře posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme.