Mořský ďas s pálivou kokosovou omáčkou a rajčaty

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Chilli paprička zelená 1 ks
Cibule 1 ks
Mléko kokosové 150 ml
Mořský ďas 400 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 1 hrst
Rajčata 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořského ďase omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Chilli papričku i papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.
  3. Rajčata oloupeme a také nakrájíme na kousky.
  4. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, nakrájenou rybu na něm za stálého míchání osmažíme, pak ji vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla - třeba do mírně vyhřáté trouby.
  5. Do pánve přidáme zbylý olej a za občasného míchání na něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a feferonku. K usmažené zelenině přidáme nakrájená rajčata, směs dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, necháme ji přejít varem a na středním ohni pak ještě 10 minut vaříme. Potom přilijeme kokosové mléko, promícháme a ještě krátce provaříme.
  6. Do omáčky dáme kousky osmažené ryby, vše necháme chvíli prohřát. Rybu s omáčkou dáme na servírovací talíře posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme.