Králík po pražsku

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hovězí vývar základní 150 ml
Králičí maso 800 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Paprika mletá lahůdková 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel kořen 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 2.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme na másle. Přidáme nakrájenou zeleninu a vše osmahneme dozlatova.
  2. Podlijeme asi 1,5 dl vývarem a přisypeme trochu papriky.
  3. Vložíme naporcovaného králíka a dusíme do změknutí.
  4. Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Dochutíme, zakapeme citronovou šťávou, přecedíme a povaříme.
  5. K příloze podáváme houskový knedlík.