Králík po pražsku
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Králičí maso |
800 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Paprika mletá lahůdková |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
2.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme na másle. Přidáme nakrájenou zeleninu a vše osmahneme dozlatova.
- Podlijeme asi 1,5 dl vývarem a přisypeme trochu papriky.
- Vložíme naporcovaného králíka a dusíme do změknutí.
- Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Dochutíme, zakapeme citronovou šťávou, přecedíme a povaříme.
- K příloze podáváme houskový knedlík.