Brambory zapečené se sýrem v žloutcích
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
80 g |
Kečup |
120 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
6 g |
Sýr Čedar |
100 g |
Tuk |
20 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Žloutky rozkvedláme, osolíme, opepříme a promícháme se strouhaným čedarem. Touto směsí naplníme důlky v bramborách, brambory vyskládáme do vymaštěného pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi čtvrt hodiny. Mezitím cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
- Brambory vyjmeme z trouby, upravíme na talíře, doplníme kroužky cibule a kečupem.