Brambory zapečené se sýrem v žloutcích

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 80 g
Kečup 120 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 6 g
Sýr Čedar 100 g
Tuk 20 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Žloutky rozkvedláme, osolíme, opepříme a promícháme se strouhaným čedarem. Touto směsí naplníme důlky v bramborách, brambory vyskládáme do vymaštěného pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi čtvrt hodiny. Mezitím cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
  2. Brambory vyjmeme z trouby, upravíme na talíře, doplníme kroužky cibule a kečupem.