Polévka ze špenátu s fenyklem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fenykl čerstvý 750 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Špenátový protlak mražený 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Vývar zeleninový 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenykl omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Tuhý střed odřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenátový protlak rozmrazíme.
  3. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a krátce na něm osmažíme za stálého míchání nakrájený fenykl, cibuli a česnek. Během smažení přidáme oregano. Pak přilijeme vývar a vaříme, až je fenykl měkký.
  4. K směsi v pánvi dáme rozmražený špenát, vše promíchánme a 5 minut vaříme. Pak polévku dochutíme pepřem a solí, necháme ji mírně vychladnout a rozmixujeme.
  5. Polévku nalijeme do talířů, pokapeme olejem, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.