Polévka ze špenátu s fenyklem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fenykl čerstvý |
750 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Špenátový protlak mražený |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vývar zeleninový |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fenykl omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Tuhý střed odřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenátový protlak rozmrazíme.
- V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a krátce na něm osmažíme za stálého míchání nakrájený fenykl, cibuli a česnek. Během smažení přidáme oregano. Pak přilijeme vývar a vaříme, až je fenykl měkký.
- K směsi v pánvi dáme rozmražený špenát, vše promíchánme a 5 minut vaříme. Pak polévku dochutíme pepřem a solí, necháme ji mírně vychladnout a rozmixujeme.
- Polévku nalijeme do talířů, pokapeme olejem, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.