Králík po staročesku

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 polévková lžíce
Králičí maso 800 g
Mandle 30 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej stolní 3 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 3 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka rozporcujeme, osolíme a posypeme zázvorem. Cibuli nakrájíme na plátky.
  2. Králíka lehce opečeme na oleji s cibulí.
  3. Vše zaprášíme moukou, osmahneme, zamícháme a zalijeme vodou. Dusíme do změknutí masa. Před koncem přilijeme smetanu, ochutíme citronovou šťávou a necháme krátce povařit.
  4. Spaříme si mandle ve vařící vodě a oloupeme. Nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle a při podávání posypeme králíka mandlemi.
  5. Chutnou přílohou je rozinková rýže.