Králík po staročesku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Králičí maso |
800 g |
Mandle |
30 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
3 špetka |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka rozporcujeme, osolíme a posypeme zázvorem. Cibuli nakrájíme na plátky.
- Králíka lehce opečeme na oleji s cibulí.
- Vše zaprášíme moukou, osmahneme, zamícháme a zalijeme vodou. Dusíme do změknutí masa. Před koncem přilijeme smetanu, ochutíme citronovou šťávou a necháme krátce povařit.
- Spaříme si mandle ve vařící vodě a oloupeme. Nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle a při podávání posypeme králíka mandlemi.
- Chutnou přílohou je rozinková rýže.