Bramborová polévka s tykví a tuřínem

Ingredience


Brambory 5 ks
Kerblík 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 0.5 l
Nudle vlasové 25 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuřín 1 ks
Tykev 1 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tuřín, středně velkou tykev (turek) a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 5 cm.
  2. Dáme vařit půl litru mléka a půl litru vody. Listy špenátu natrháme na kousky, kerblík nasekáme nadrobno.
  3. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, na kterém zeleninu několik minut opékáme. Osolíme, opepříme a zalijeme horkým mlékem a vřelou vodou. Polévku vaříme asi 15 minut. Když je zelenina téměř hotová, přidáme do ní vlasové nudle a listový špenát. Povaříme asi 5 minut, aby nudle změkly. Přidáme kerblík a podáváme.