Bramborová polévka s tykví a tuřínem
Ingredience
Brambory |
5 ks |
Kerblík |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Nudle vlasové |
25 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuřín |
1 ks |
Tykev |
1 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tuřín, středně velkou tykev (turek) a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 5 cm.
- Dáme vařit půl litru mléka a půl litru vody. Listy špenátu natrháme na kousky, kerblík nasekáme nadrobno.
- Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, na kterém zeleninu několik minut opékáme. Osolíme, opepříme a zalijeme horkým mlékem a vřelou vodou. Polévku vaříme asi 15 minut. Když je zelenina téměř hotová, přidáme do ní vlasové nudle a listový špenát. Povaříme asi 5 minut, aby nudle změkly. Přidáme kerblík a podáváme.