Španělské tuňákové jednodubky

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 4 plátek
Cibulka jarní 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuňák ve vlastní šťávě 200 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulky omyjeme studenou vodou a nsjemno nakrájíme.
  2. Vajíčko rozklepneme do vyšší misky a pomalu k němu přišleháme 50 ml oleje, až má směs světlou barvu a je hustá. Pak zvolna přidáváme zbylý olej a minutu šleháme.
  3. Tuňáka slijeme, necháme ho v sítu okapat a pak v misce vidličkou rozmačkáme. Postupně k němu přidáváme připravenou majonázu a mícháme, dochutíme pepřem a solí.
  4. V pánvi na malém množství másla osmahneme dozlatova plátky bílého chleba, rozkrájíme je na menší kousky, potřeme tuňákovou směsí, lehce posypeme nakrájenou cibulkou a podáváme.