Španělské tuňákové jednodubky
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
4 plátek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák ve vlastní šťávě |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibulky omyjeme studenou vodou a nsjemno nakrájíme.
- Vajíčko rozklepneme do vyšší misky a pomalu k němu přišleháme 50 ml oleje, až má směs světlou barvu a je hustá. Pak zvolna přidáváme zbylý olej a minutu šleháme.
- Tuňáka slijeme, necháme ho v sítu okapat a pak v misce vidličkou rozmačkáme. Postupně k němu přidáváme připravenou majonázu a mícháme, dochutíme pepřem a solí.
- V pánvi na malém množství másla osmahneme dozlatova plátky bílého chleba, rozkrájíme je na menší kousky, potřeme tuňákovou směsí, lehce posypeme nakrájenou cibulkou a podáváme.