Kompot z mišpulí s kořením a octem

Ingredience


Citronová kůra 1 ks
Cukr krystal 2 kg
Hřebíček 4 ks
Mišpule 3 kg
Ocet kvasný lihový 1 l
Skořice celá 1 ks
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zralé mišpule přebereme, očistíme a důkladně omyjeme. Vložíme do kastrolu, zalijeme vroucí vodou a povaříme do poloměkka. Vyjmeme a necháme okapat.
  2. Ocet vlijeme do hrnce, přidáme cukr, hřebíček, citronovou kůru a celou skořici a přivedeme k varu. Přisypeme mišpule, krátce povaříme a odstavíme. Odložíme a necháme stát 24 hodin. Poté opět několik minut vaříme a mišpule vyjmeme. Rozdělíme je do sklenic.
  3. Nálev scedíme, přivedeme k varu a ihned jím zalijeme ovoce. Důkladně uzavřeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uložíme na temném a studeném místě.