Vepřové žebírko podle rychtáře

Ingredience


Česnek 50 g
Cibule 200 g
Játra vepřová 150 g
Okurky nakládané 150 g
Paprika mletá sladká 30 g
Paprika sterilovaná 60 g
Slanina vepřová 150 g
Sůl 40 g
Tuk 200 g
Vejce slepičí 400 g
Vepřová pečeně 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí a mletou paprikou.
  2. Na 2/3 dávky tuku žebírka po obou stranách rychleji opečeme.
  3. Slaninu očistíme a nakrájíme na kostičky, roztavíme ji a přidáme očištěná a opláchnutá játra nakrájená na malé kostičky a opečeme. Na játra nalijeme rozklepnutá vejce a necháme je srazit.
  4. Při podávání na opečený kotlet dáme směs ze slaniny, jater a vajec, kotlet přelijeme výpekem a nakonec ozdobíme cibulkou, připravenou na 1/3 tuku, kapií a okurkou, nakrájenými na nudličky.