Vepřové žebírko podle rychtáře
Ingredience
Česnek |
50 g |
Cibule |
200 g |
Játra vepřová |
150 g |
Okurky nakládané |
150 g |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Paprika sterilovaná |
60 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
40 g |
Tuk |
200 g |
Vejce slepičí |
400 g |
Vepřová pečeně |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí a mletou paprikou.
- Na 2/3 dávky tuku žebírka po obou stranách rychleji opečeme.
- Slaninu očistíme a nakrájíme na kostičky, roztavíme ji a přidáme očištěná a opláchnutá játra nakrájená na malé kostičky a opečeme. Na játra nalijeme rozklepnutá vejce a necháme je srazit.
- Při podávání na opečený kotlet dáme směs ze slaniny, jater a vajec, kotlet přelijeme výpekem a nakonec ozdobíme cibulkou, připravenou na 1/3 tuku, kapií a okurkou, nakrájenými na nudličky.