Roštěnky s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
200 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
150 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a za stálého míchání smažíme dozlatova.
- Rajčata nahrubo rozmačkáme a spolu s protlakem, nasekanými bylinkami a veškerým kořením přidáme do kastrolu. Přisypeme cukr a omáčku necháme vzkypět. Potom bez pokličky vaříme asi 30 minut, nakonec osolíme a opepříme. Vyjmeme bobkový list.
- Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na horkém oleji zprudka opečeme, snížíme příkon tepla a roštěnky zvolna dopečeme.
- Upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.