Roštěnky s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Hovězí roštěnka níz. peč. 200 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 150 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a za stálého míchání smažíme dozlatova.
  2. Rajčata nahrubo rozmačkáme a spolu s protlakem, nasekanými bylinkami a veškerým kořením přidáme do kastrolu. Přisypeme cukr a omáčku necháme vzkypět. Potom bez pokličky vaříme asi 30 minut, nakonec osolíme a opepříme. Vyjmeme bobkový list.
  3. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na horkém oleji zprudka opečeme, snížíme příkon tepla a roštěnky zvolna dopečeme.
  4. Upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.