Brambory zapečené s uzeným bůčkem a tvarohem

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 800 g
Kmín drcený 3 g
Máslo čerstvé 50 g
Okurky nakládané 120 g
Sádlo škvařené 40 g
Sůl 10 g
Tvaroh tvrdý 500 g
Vepřový bok uzený 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky, bůček na kostičky, tvrdý tvaroh nastrouháme nahrubo. V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme kostičky bůčku a osmahneme dozlatova. Pekáček vymastíme máslem, na dno položíme třetinu brambor, posypeme solí, drceným kmínem, polovinou tvarohu, třetinou osmahnutého bůčku, zakryjeme druhou třetinou brambor, znovu osolíme, okmínujeme, posypeme zbytkem tvarohu, druhou třetinou bůčku a poslední vrstvou budou zbylé brambory, které polijeme zbytkem bůčku i se sádlem z pánve, pekáček vložíme do vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme asi 25 minut.
  2. Brambory naporcujeme, upravíme na talíře a doplníme kyselou okurkou.