Brambory zapečené s uzeným bůčkem a tvarohem
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
800 g |
Kmín drcený |
3 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Okurky nakládané |
120 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Sůl |
10 g |
Tvaroh tvrdý |
500 g |
Vepřový bok uzený |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky, bůček na kostičky, tvrdý tvaroh nastrouháme nahrubo. V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme kostičky bůčku a osmahneme dozlatova. Pekáček vymastíme máslem, na dno položíme třetinu brambor, posypeme solí, drceným kmínem, polovinou tvarohu, třetinou osmahnutého bůčku, zakryjeme druhou třetinou brambor, znovu osolíme, okmínujeme, posypeme zbytkem tvarohu, druhou třetinou bůčku a poslední vrstvou budou zbylé brambory, které polijeme zbytkem bůčku i se sádlem z pánve, pekáček vložíme do vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme asi 25 minut.
- Brambory naporcujeme, upravíme na talíře a doplníme kyselou okurkou.