Bábovka se šlehačkou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr moučkový |
150 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hrubá |
500 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.25 l |
Strouhanka |
30 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr, citronovou kůru a šleháme asi 10 minut.
- Do vzniklého hustého krému vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijeme smetanu, vše zamícháme a nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy.
- Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut. Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a nakrájíme na díly.