Bábovka se šlehačkou

Bábovka se šlehačkou - obrázek

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr moučkový 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hrubá 500 g
Smetana 33% (šlehačka) 0.25 l
Strouhanka 30 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr, citronovou kůru a šleháme asi 10 minut.
  2. Do vzniklého hustého krému vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, přilijeme smetanu, vše zamícháme a nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy.
  3. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut. Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a nakrájíme na díly.