Rýže s hráškem zapečená se sýrem a klobásou

Ingredience


Feferony 20 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Klobása uzená 250 g
Máslo čerstvé 50 g
Okurky nakládané 120 g
Pepř černý mletý 2 g
Rýže dušená 240 g
Sůl 6 g
Sýr Moravský bochník 45% 240 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr nastrouháme najemno, klobásu nakrájíme na kolečka, nakládaný hrášek scedíme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. Pekáček vymažeme máslem, dušenou rýži smícháme s hráškem a vložíme do pekáčku. Poklademe kolečky klobásy, posypeme polovinou sýru, feferonkou, vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme a pokrm v pekáčku zalijeme. Nakonec posypeme zbytkem sýra a dáme do trouby zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut.
  2. Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a doplníme kyselou okurkou nebo čalamádou.