Rýže s hráškem zapečená se sýrem a klobásou
Ingredience
Feferony |
20 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Klobása uzená |
250 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Okurky nakládané |
120 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rýže dušená |
240 g |
Sůl |
6 g |
Sýr Moravský bochník 45% |
240 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýr nastrouháme najemno, klobásu nakrájíme na kolečka, nakládaný hrášek scedíme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. Pekáček vymažeme máslem, dušenou rýži smícháme s hráškem a vložíme do pekáčku. Poklademe kolečky klobásy, posypeme polovinou sýru, feferonkou, vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme a pokrm v pekáčku zalijeme. Nakonec posypeme zbytkem sýra a dáme do trouby zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut.
- Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a doplníme kyselou okurkou nebo čalamádou.