Kuřecí plátky se salátem a cherry rajčátky
Ingredience
Brambory |
400 g |
Česnek |
4 stroužek |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Omáčka tatarská |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Cibulka jarní |
6 ks |
Omáčka tatarská |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
10 ks |
Salát ledový |
500 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso z prsních řízků pokrájíme na plátky. Česnek si na prkénku rozetřeme se solí. Maso vložíme do mísy, posolíme ho a popepříme. Vložíme k němu utřený česnek, tatarskou omáčku a promícháme. Uložíme do chladničky, kde ho necháme půl hodiny odležet. Později vyndáme z ledničky, přisypeme trochu hladké mouky a opět promícháme. Vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme prudce po obou stranách.
- Natrháme listy salátu, omyjeme a nasekáme na kousky. Jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka a promísíme s kousky salátu. Přidáme na půlky rozkrájená cherry rajčátka a přidáme trochu tatarské omáčky. Salát servírujeme společně s osmaženými plátky kuřecího masa.