Kuřecí plátky se salátem a cherry rajčátky

Kuřecí plátky se salátem a cherry rajčátky - obrázek

Ingredience


Brambory 400 g
Česnek 4 stroužek
Kuřecí prsa 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Omáčka tatarská 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Cibulka jarní 6 ks
Omáčka tatarská 2 polévková lžíce
Rajčata 10 ks
Salát ledový 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso z prsních řízků pokrájíme na plátky. Česnek si na prkénku rozetřeme se solí. Maso vložíme do mísy, posolíme ho a popepříme. Vložíme k němu utřený česnek, tatarskou omáčku a promícháme. Uložíme do chladničky, kde ho necháme půl hodiny odležet. Později vyndáme z ledničky, přisypeme trochu hladké mouky a opět promícháme. Vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme prudce po obou stranách.
  2. Natrháme listy salátu, omyjeme a nasekáme na kousky. Jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka a promísíme s kousky salátu. Přidáme na půlky rozkrájená cherry rajčátka a přidáme trochu tatarské omáčky. Salát servírujeme společně s osmaženými plátky kuřecího masa.