Rýže zapečená se šunkou a sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Omáčka cikánská |
120 g |
Rýže dušená |
400 g |
Šunka dušená |
300 g |
Sýr Čedar |
140 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
140 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šunku a ementál nakrájíme na plátky, čedar nastrouháme najemno a smícháme s dušenou rýží. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme polovinu rýžové směsi, povrch poklademe plátky šunky, zakryjeme druhou polovinou rýžové směsi, poklademe plátky ementálu a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut.
- Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme s pikantní omáčkou.