Fazole s rajčaty zapečené s klobásou a sýrem
Ingredience
Cibule |
50 g |
Fazole bílé |
300 g |
Klobása uzená |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej slunečnicový |
40 g |
Rajčata |
200 g |
Sýr Čedar |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem namočené nebo předvařené bílé fazole uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Klobásu nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky, oloupanou cibuli nadrobno, čedar nastrouháme najemno. V pánvi rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme klobásu, orestujeme, přiložíme plátky rajčat, přisypeme fazole, přimícháme dvě třetiny strouhaného sýra a odstavíme. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj směs z pánve, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéct. Zapékáme asi 12 až 15 minut.
- Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.