Fazole s rajčaty zapečené s klobásou a sýrem

Ingredience


Cibule 50 g
Fazole bílé 300 g
Klobása uzená 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej slunečnicový 40 g
Rajčata 200 g
Sýr Čedar 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočené nebo předvařené bílé fazole uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Klobásu nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky, oloupanou cibuli nadrobno, čedar nastrouháme najemno. V pánvi rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme klobásu, orestujeme, přiložíme plátky rajčat, přisypeme fazole, přimícháme dvě třetiny strouhaného sýra a odstavíme. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj směs z pánve, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéct. Zapékáme asi 12 až 15 minut.
  2. Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.