Polévka z kapusty a mrkve s uzeným masem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Jogurt bílý |
50 g |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Mrkev kořen |
3 ks |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kapustu očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Uzené maso nakrájíme na malé kostičky.
- V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou kapustu, mrkev, brambory a uzené maso,dochutíme bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 35 minut.
- Pažitku a kopr opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí.