Polévka z kapusty a mrkve s uzeným masem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 2 ks
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 0.5 l
Jogurt bílý 50 g
Kapusta hlávková 1 ks
Kopr čerstvý 1 hrst
Mrkev kořen 3 ks
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Uzené maso vařené 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapustu očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  2. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Uzené maso nakrájíme na malé kostičky.
  3. V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou kapustu, mrkev, brambory a uzené maso,dochutíme bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 35 minut.
  4. Pažitku a kopr opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí.