Hovězí guláš s jablky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Hovězí maso přední 400 g
Hovězí vývar základní 2 dl
Jablka 2 ks
Majoránka 1 špetka
Med včelí 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šalotka 2 ks
Šťáva jablečná 100% 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejeme tuk a maso na něm za stálého míchání prudce osmažíme. Během smažení maso ochutíme majoránkou, paprikou, pepřem a solí. K osmaženému masu přilijeme vývar a jablečnou šťávu, přidáme bobkový list a pod pokličkou 40 minut vaříme na středním ohni.
  3. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřince, oloupeme a čtvrtky ještě rozkrojíme.
  4. Po 40 minutách vaření masa k němu přidáme nakrájenou mrkev se šalotkou, promícháme a vaříme dalších 10 minut. Pak do hrnce přisypeme nakrájená jablka a vše necháme vařit ještě 5 minut. Guláš na závěr dochutíme medem, pepřem a solí.