Hovězí guláš s jablky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Hovězí maso přední |
400 g |
Hovězí vývar základní |
2 dl |
Jablka |
2 ks |
Majoránka |
1 špetka |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
2 ks |
Šťáva jablečná 100% |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- V hrnci rozehřejeme tuk a maso na něm za stálého míchání prudce osmažíme. Během smažení maso ochutíme majoránkou, paprikou, pepřem a solí. K osmaženému masu přilijeme vývar a jablečnou šťávu, přidáme bobkový list a pod pokličkou 40 minut vaříme na středním ohni.
- Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřince, oloupeme a čtvrtky ještě rozkrojíme.
- Po 40 minutách vaření masa k němu přidáme nakrájenou mrkev se šalotkou, promícháme a vaříme dalších 10 minut. Pak do hrnce přisypeme nakrájená jablka a vše necháme vařit ještě 5 minut. Guláš na závěr dochutíme medem, pepřem a solí.