Plněné žampiony zapečené na rajčatech
Ingredience
Cibule |
30 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Hořčice |
15 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata |
120 g |
Sůl |
5 g |
Šunka dušená |
40 g |
Sýr Čedar |
60 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
240 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vybereme větší žampiony, uřízneme nohy a vnitřek vydlabeme. Sýr nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na nudličky, rajčata nakrájíme na plátky. V rendlíku svaříme mléko se strouhaným sýrem, až vznikne krém. Žampiony povaříme 3 minuty v osolené vodě s troškou citronové šťávy, aby netmavly. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme šunku, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme s hořčicí a odstavíme. Mimo oheň přimícháme žloutek, promícháme se sýrovým krémem a vzniklou hmotou naplníme žampiony. Do pekáčku vyskládáme plátky rajčat, na ně položíme plněné žampiony náplní nahoru, pekáček dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi 8 až 10 minut.
- Žampiony upravíme na dezertní talířky a podáváme jako teplý předkrm.