Plněné žampiony zapečené na rajčatech

Ingredience


Cibule 30 g
Citronová šťáva 10 ml
Hořčice 15 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 150 ml
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata 120 g
Sůl 5 g
Šunka dušená 40 g
Sýr Čedar 60 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Žampiony čerstvé 240 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vybereme větší žampiony, uřízneme nohy a vnitřek vydlabeme. Sýr nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na nudličky, rajčata nakrájíme na plátky. V rendlíku svaříme mléko se strouhaným sýrem, až vznikne krém. Žampiony povaříme 3 minuty v osolené vodě s troškou citronové šťávy, aby netmavly. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme šunku, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme s hořčicí a odstavíme. Mimo oheň přimícháme žloutek, promícháme se sýrovým krémem a vzniklou hmotou naplníme žampiony. Do pekáčku vyskládáme plátky rajčat, na ně položíme plněné žampiony náplní nahoru, pekáček dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi 8 až 10 minut.
  2. Žampiony upravíme na dezertní talířky a podáváme jako teplý předkrm.