Vanilková kolečka s mandlemi
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Cukr vanilka |
40 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mandle |
75 g |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
400 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, vanilkový cukr, jedno vajíčko, skořici a máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladnu odpočinout.
- V misce rozšleháme žloutek s mlékem. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno nakrájíme.
- Z těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme placku o síle přibližně 3 milimetry, z které vykrajujeme kolečka. Kolečka potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme nakrájenými mandlemi a rozložíme na pečící papír, který jsme položili na plech.
- Plech vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a kolečka pečeme přibližně 10 minut.