Sýrová omeleta s olivami
Ingredience
Máslo čerstvé |
10 g |
Olivy nakládané |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
4 g |
Sýr Čedar |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Do misky rozklepneme vejce, rozkvedláme, osolíme, opepříme, čedar nastrouháme na jemno, polovinu přimícháme k vejcím, v pánvi potřeme dno kouskem másla, nalijeme do pánve vejce se sýrem, chvilku necháme tuhnout a později za stálého pohybování pánví usmažíme omeletu. Nakládané olivy bez pecek nakrájíme na plátky, omeletu přendáme na talíř, poklademe plátky oliv, omeletu přehneme a povrch ještě posypeme zbytkem sýru.
- Podáváme jako teplý předkrm nebo snídani.