Kávové kopečky

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 150 g
Káva instantní 4 polévková lžíce
Káva zrnková 25 g
Mandle 100 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno umeleme.
  2. K bílkům přidáme citronovou šťávu a ušleháme tuhý sníh. Pak k němu postupně pomalu přidáváme cukr, instantní kávu a mleté mandle.
  3. Hmotou naplníme cukrářský sáček a na pečicím plechu postupně vytvoříme malé kopečky, na každý dáme zrnko kávy. Necháváme mezi nimi mezery alespoň 3 centimetry.
  4. Kávové kopečky pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 150 stupňů Celsia.