Sýrová omeleta s fazolemi a feferonkou
Ingredience
Fazole červené sterilované |
60 g |
Feferony sterilované |
15 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Pažitka |
7 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
3 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Do misky rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, ementál nastrouháme na jemno, polovinu přidáme k vejcím a promícháme. Malou feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme na jemno.
- Do pánve nalijeme fazole i s nálevem, přimícháme posekanou pažitku, feferonku, zbytek sýru a dusíme, až se šťáva částečně odpaří a pokrm úplně zhoustne. Na kousku másla usmažíme sýrovou omeletu, upravíme na talíř, na polovinu omelety navrstvíme fazolovou směs, druhou polovinu omelety překlopíme na fazole a podáváme.