Sýrová omeleta s fazolemi a feferonkou

Ingredience


Fazole červené sterilované 60 g
Feferony sterilované 15 g
Máslo čerstvé 10 g
Pažitka 7 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 3 g
Sýr Ementál (Primátor) 30 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, ementál nastrouháme na jemno, polovinu přidáme k vejcím a promícháme. Malou feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme na jemno.
  2. Do pánve nalijeme fazole i s nálevem, přimícháme posekanou pažitku, feferonku, zbytek sýru a dusíme, až se šťáva částečně odpaří a pokrm úplně zhoustne. Na kousku másla usmažíme sýrovou omeletu, upravíme na talíř, na polovinu omelety navrstvíme fazolovou směs, druhou polovinu omelety překlopíme na fazole a podáváme.