Česnekové labně
Ingredience
Brusinky |
20 g |
Česnek |
5 stroužek |
Ciabatta |
2 ks |
Citronová kůra |
30 g |
Jogurt bílý |
1 kg |
Olej olivový extra panenský |
250 ml |
Pepř červený celý |
2 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse promícháme jogurt se solí a vyklopíme do cedníku vystlaného jemným plátnem nebo gázou a necháme v lednici několik hodin (6) vykapat.
- Do mísy nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, pepř a citronovou kůru, promícháme a necháme uležet.
- Ciabattu nakrájíme na plátky, nasucho opečeme na pánvi z obou stran a řez pokapeme ochuceným olejem, podáváme jako přílohu na malém talířku.
- Na hluboké talíře vlijeme ochucený olej a na střed rozložíme noky, které vykrojíme z vykapaného jogurtu. Každý talíř ozdobíme lžičkou nakládaných brusinek.