Česnekové labně

Ingredience


Brusinky 20 g
Česnek 5 stroužek
Ciabatta 2 ks
Citronová kůra 30 g
Jogurt bílý 1 kg
Olej olivový extra panenský 250 ml
Pepř červený celý 2 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse promícháme jogurt se solí a vyklopíme do cedníku vystlaného jemným plátnem nebo gázou a necháme v lednici několik hodin (6) vykapat.
  2. Do mísy nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, pepř a citronovou kůru, promícháme a necháme uležet.
  3. Ciabattu nakrájíme na plátky, nasucho opečeme na pánvi z obou stran a řez pokapeme ochuceným olejem, podáváme jako přílohu na malém talířku.
  4. Na hluboké talíře vlijeme ochucený olej a na střed rozložíme noky, které vykrojíme z vykapaného jogurtu. Každý talíř ozdobíme lžičkou nakládaných brusinek.