Salát z fazolí s cibulí, česnekem a rajčaty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička sušená |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Fazole bílé sterilované |
250 g |
Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Šalvěj čerstvá |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme je na malé kousky. Šalvěj omyjeme studenou vodou a najemno ji nakrájíme. Chilli papričku také nakrájíme najemno.
- V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a prudce na něm osmažíme cibuli, česnek a chilli papričku. Pak přidáme nakrájenou šalvěj a kousky rajčat, vše zamícháme a ještě chvíli smažíme. Směs během smažení dochutíme cukrem, vinným octem, pepřem a solí.
- Fazole vsypeme do mísy, přidáme k nim směs z pánve, vše důkladně promícháme, pokapeme zbylým olejem a podáváme.