Salát z fazolí s cibulí, česnekem a rajčaty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička sušená 1 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Fazole bílé sterilované 250 g
Ocet vinný červený 3 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Šalvěj čerstvá 1 hrst
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme je na malé kousky. Šalvěj omyjeme studenou vodou a najemno ji nakrájíme. Chilli papričku také nakrájíme najemno.
  3. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a prudce na něm osmažíme cibuli, česnek a chilli papričku. Pak přidáme nakrájenou šalvěj a kousky rajčat, vše zamícháme a ještě chvíli smažíme. Směs během smažení dochutíme cukrem, vinným octem, pepřem a solí.
  4. Fazole vsypeme do mísy, přidáme k nim směs z pánve, vše důkladně promícháme, pokapeme zbylým olejem a podáváme.