Vepřové řízky plněné šunkou

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šalvěj čerstvá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Šunka parmská 50 g
Vepřová kýta 800 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso rozporcujeme na osm řízků, které omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na čtyři položíme plátky šunky, posypeme je šalvějí a přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany smažíme 5 minut. Usmažené "dvojité" řízky vyjmeme z pánve a zabalíme do alobalu.
  3. Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme do ní řízky, krátce vše prohřejeme a podáváme.