Salát z polníčku se smaženou šunkou a žampiony
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát Polníček |
250 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
150 g |
Žampiony čerstvé |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Šunku rozkrájíme na malé kousky. Salát omyjeme, necháme okapat a rozložíme ho na servírovací talíře.
- V rozpálené pánvi krátce osmažíme na rozehřátém másle nakrájenou šunku a žampiony.
- V misce smícháme smetanu, ocet a hořčici, omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí. Rozdělíme ji na připravený salát, posypeme usmaženou směsí šunky a žampionů a podáváme.