Salát z polníčku se smaženou šunkou a žampiony

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát Polníček 250 g
Smetana 12% (konzumní) 100 g
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 150 g
Žampiony čerstvé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Šunku rozkrájíme na malé kousky. Salát omyjeme, necháme okapat a rozložíme ho na servírovací talíře.
  2. V rozpálené pánvi krátce osmažíme na rozehřátém másle nakrájenou šunku a žampiony.
  3. V misce smícháme smetanu, ocet a hořčici, omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí. Rozdělíme ji na připravený salát, posypeme usmaženou směsí šunky a žampionů a podáváme.