Mozeček z květáku

Ingredience


Česnek sušený 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kari koření 1 kávová lžička
Květák 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Petržel - nať 50 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vlijeme osolenou vodu a přidáme do ní cukr. Vložíme do ní na růžičky rozebraný květák. Přivedeme k varu a uvaříme doměkka.
  2. Potom si přichystáme pánev, na které rozpálíme olej. Vsypeme na ni uvařený květák a přidáme k němu sušený česnek a lžičku kari koření. Pak do něj rozklepneme vejce, zamícháme a usmažíme. Hotový pokrm sypeme najemno posekanou petrželkou.