Mozeček z květáku
Ingredience
Česnek sušený |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Květák |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do hrnce vlijeme osolenou vodu a přidáme do ní cukr. Vložíme do ní na růžičky rozebraný květák. Přivedeme k varu a uvaříme doměkka.
- Potom si přichystáme pánev, na které rozpálíme olej. Vsypeme na ni uvařený květák a přidáme k němu sušený česnek a lžičku kari koření. Pak do něj rozklepneme vejce, zamícháme a usmažíme. Hotový pokrm sypeme najemno posekanou petrželkou.